عفونت یکی از طبیعی ترین عوارضی است که مشاهده آن بعد از هر نوع عمل جراحی دور از ذهن نیست و جراحی پلاستیک نیز از این قاعده مستثنی نخواهد بود. در این مقاله همه چیز درباره علل به وجود آمدن عفونت بعد از انواع جراحی پلاستیک مثل عمل بینی، ابدومینوپلاستی، ماموپلاستی و … را بیان کرده ایم و همچنین علائم عفونت بعد از عمل زیبایی و راهکارهای پیشگیری از بروز این عارضه را توضیح داده ایم. با ما همراه باشید.
انواع عفونت بعد از جراحی پلاستیک
عفونتی که پس از جراحی پلاستیک در بدن باقی می ماند، می تواند باعث بیمار شدن فرد شود. این بیماری بر روی نتیجه جراحی پلاستیک نیز تاثیر گذار است. در حقیقت حتی یک برش اشتباه و آلوده نیز می تواند سرنوشت بیمار را تغییر دهد. به همین دلیل است که همواره به شما توصیه می کنیم که برای انجام هر گونه جراحی زیبایی به بهترین جراح پلاستیک در تهران مراجعه کنید و این کار بسیار مهم را به دست افراد کم تجربه و بی مهارت نسپارید.
در حالت کلی در این مقاله به توضیح عفونت های بعد از جراحی های پلاستیک که شامل موارد زیر می شود می پردازیم:
- ابدومینوپلاستی (جراحی زیبایی شکم)
- پروتز سینه، چانه و…
- ماموپلاستی
- جراحی بینی
- جراحی لیفت
- جراحی پلک
- بادی کانتورینگ
عفونت بعد از پروتز
در برخی از جراحی های زیبایی مانند پروتز سینه و جراحی پروتز چانه اگر در محل پروتز های قرار داده شده عفونت ایجاد شود، باید پروتز را برداشت تا از احتمال افزایش میزان عفونت کاست. برای قرار دادن پروتز و یا ایمپلنت جدید باید بین 3 الی 6 ماه صبر کرد.
عفونت بعد از ابدومینوپلاستی (جراحی زیبایی شکم)
عفونت بعد از ابدومینوپلاستی می تواند بسیار خطرناک باشد. این اتفاق بیشتر به دلیل عدم رعایت نکات بهداشتی در اتاق عمل و بعد از جراحی توسط خود فرد بروز می کند. عفونت ناف بعد از ابدومینوپلاستی را یکی از شایع ترین انواع عفونت بعد از جراحی زیبایی شکم می دانیم. به همین دلیل است که انجام اقدامات بهداشتی مورد نیاز از سوی جراح پلاستیک تا این اندازه مهم و سرنوشت ساز است.
گاهی اوقات برای رفع عفونت بعد از جراحی شکم، نیاز به ایجاد برش برای برداشتن مایعات عفونی و یا آلوده در قسمت جراحی می باشد.
عفونت بعد از ماموپلاستی
ماموپلاستی یعنی جراحی زیبایی سینه. البته عمدتا این نام را به جراحی کوچک کردن سینه اطلاق می کنند. عفونت بعد از عمل ماموپلاستی می تواند به دلیل مشکلات بهداشتی در زمان عمل و یا عدم استفاده از لباس زیر تمیز و مناسب بعد از جراحی باشد. سایز لباس زیر در این موارد از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است چرا که اگر لباس زیر شما زیاده از حد کوچک باشد، می توان بروز عفونت بعد از جراحی سینه را به تعریق بیش از حد و پرورش باکتری ها ربط داد.
عفونت بعد از جراحی لیفت
جراحی لیفت به دلیل ایجاد برش و بخیه زدن، در صورت رعایت نکردن نکات بهداشتی و عدم داشتن تجربه کافی جراح ممکن است عفونت هایی را به همراه داشته باشد. مقداری درد و تورم پس از جراحی طبیعی است، اما درد و تورمی که بدتر شود ممکن است نشانه عفونت باشد، به خصوص زمانی که درد و تورم همراه با قرمزی باشد. همچنین علائم و نشانه های عفونت شامل احساس گرمی در ناحیه جراحی شده، سبز یا زرد شدن ناحیه جراحی، نشت مایع از برش می شود.
عفونت بعد از جراحی بینی
عفونت بعد از جراحی بینی معمولا بسیار نادر است به طوریکه در 2٪ موارد رخ پیدا می کند. این عفونت ممکن است به صورت ترشحات چرک مانند از بینی، تورم و قرمزی ظاهر شود که در شرایطی ممکن است باعث سینوزیت (تورم سینوس ها) یا عفونت گرافت های مورد استفاده برای تغییر شکل بینی شود.
عفونت بعد از جراحی پلک
عفونت بعد از جراحی پلک بسیار نادر است، اما اگر جراح تجربه کافی نداشته باشد و نکات بهداشتی و مراقبت های قبل و بعد از جراحی رعایت نشود با عفونت همراه است، به طوری که افزایش قرمزی یا تورم همراه با حساسیت، تب یا ترشح از چشم شدید، احتمال ایجاد عفونت را افزایش می دهد. همچنین هر گونه تغییر بینایی (تاری دید، دوبینی و غیره) نیز می تواند نشانه هایی از عفونت باشد.
عفونت بعد از بادی کانتورینگ
متأسفانه، روشهای کانتورینگ بدن معمولا با میزان عوارض بالایی همراه است، طبق گزارشهای ثبت شده در 15% تا 78% موارد شامل بازشدگی زخم، سروما، نکروز پوست، عفونت و ترومبوآمبولی است.
چه اقداماتی را می توان برای جلوگیری و درمان از عفونت انجام داد؟
برای جلوگیری از بروز عفونت ها باید قبل از جراحی پلاستیک اقداماتی انجام می شود تا میزان این عفونت ها کاهش یابد. به طور مثال باید اتاق عمل کاملا تمیز و استریل باشد، پزشک و کارکنان باید لباس های مناسب جراحی مانند اسکارف، دستکش و ماسک صورت پوشیده باشند. بخشی از بدن که روی آن عمل انجام می شود، باید به طور کامل ضد عفونی شود.
با وجود تمامی اقدامات پیشگیری از عفونت، باکتری ها هنوز هم راه خود را به داخل بدن پیدا می کنند. در بیشتر افرادی که جراحی پلاستیک انجام می دهند، سیستم دفاعی بدن کار خود را به درستی انجام می دهد و از ایجاد عفونت جلوگیری می کنند.
در کل خطر ابتلا به بیماری های عفونی بعد از جراحی پلاستیک چیزی حدود یک درصد است. این میزان در افرادی که به بیماری هایی مانند دیابت و یا بیماری های قلبی عروقی مبتلا هستند به دلیل ضعف سیستم ایمنی بدن بیشتر دیده می شود.
تمامی مواردی که ذکر شده بدین معنا نیست که جراحی پلاستیک انجام ندهید، هیچ چیز نمی تواند از بروز عفونت در بدن جلوگیری نماید ولی انتخاب بهترین جراح پلاستیک به همراه یک تیم خبره می تواند از میزان این عفونت ها بکاهد. انجام برخی از توصیه های پزشکی مانند نکشیدن سیگار از قبل از انجام جراحی پلاستیک می تواند کمک کننده باشد. زیرا داشتن سیستم ایمنی بدن سالم می تواند نتیجه جراحی سالمی را به همراه داشته باشد.
لازم به ذکر است که در صورت انجام جراحی پلاستیک و ابتلا به عفونت می توانید به جراح مربوطه مراجعه کنید و پس از معاینه با مصرف دارو ها و پماد های تجویز شده به درمان آن بپردازید.
علائم و نشانه های بروز عفونت بعد از جراحی پلاستیک
برخی از علائم و نشانه ها دقیقا نشان دهنده عفونت در بدن هستند و در صورت مشاهده و ادامه دار بودن آن ها حتما باید به جراح پلاستیک مراجعه شود. برخی از علائم عفونت عبارتند از:
- تب بیش از 38 درجه سانتی گراد
- افزایش درد در محل برش
- افزایش قرمزی در محل برش
- افزایش دما در محل برش
- بوی بد در محل برش
- خارج شدن عفونت و یا مایعات از محل برش
اگر معلوم شود که محل جراحی پلاستیک عفونت کرده است، احتمالا یک آنتی بیوتیک خوراکی تجویز می شود. اگر نیاز به درمان های جدی تری باشد، محل برش باز می شود و تخلیه می شود و اگر از ایمپلنت ویا پروتز استفاده شده باشد، خارج می شوند. ممکن است در برخی از افراد نیاز به بستری شدن باشد تا از آنتی بیوتیک های وریدی استفاده شود تا بهبودی کامل حاصل شود.
0 دیدگاه