امروزه جراحی زیبایی بینی یک فاکتور مهم برای برقراری زیبایی بیشتر در هر شخص محسوب می شود به همین خاطر انجام این عمل در بین عموم بسیار محبوب است. با انجام جراحی بینی می توان نواقص موجود بر روی بینی را برطرف کرد و تناسب بیشتر بین اندازه بینی با سایر اجزای صورت برقرار کرد. همانطور که می دانید بینی از لحاظ ساختاری به دو دسته گوشتی و استخوانی تقسیم می شود که نحوه انجام عمل آن ها باهم متفاوت است. در این مقاله قصد داریم اطلاعات کامل تری در رابطه با جراحی بینی استخوانی و ویژگی های این نوع بینی در اختیار شما بگذاریم. با ما همراه باشید.
عمل بینی استخوانی چیست؟
بینی ها انواع مختلفی دارند که هر یک آن ها دارای ویژگی های خاص خود هستند که در ادامه بیشتر در مورد آن ها می پردازیم. عمل بینی استخوانی به دلیل نوع بینی است که به این نام معروف شده است. جراحی بینی استخوانی رایج ترین نوع عمل بینی در ایران است. این موضوع به دلیل آناتومی بینی افراد ایرانی است. آیا می دانستید که بیش تر ایرانیان دارای بینی استخوانی هستند؟
اغلب افرادی که دارای بینی استخوانی می باشند و قصد انجام جراحی بینی دارند با مشکلاتی نظیر قوز بینی، بلند بودن بینی و فرم بد استخوان بینی مواجه هستند. جراحی بینی استخوانی به برطرف کردن چنین مشکلاتی می پردازد تا زیبایی بیشتر به چهره فرد ببخشد.
آناتومی بینی
بینی یکی از عضوهای صورت است که یکی از ارگان های مهم تنفس و استشمام بو ها به حساب می آید. ساختار بینی در حالت کلی به دسته زیر تقسیم می شود:
- در قسمت زیرین بینی یک لایه ی ظریف غضروفی است که پره های بینی را به دو قسمت چپ و راست تقسیم می کند. به این لایه کلوملا نیز گفته می شود.
- در قسمت نوک بینی یک بخش غضروفی وجود دارد که میزان وجود این غضروف می تواند نوع بینی را تا حدود زیادی مشخص می کند.
- پل بینی به قسمتی گفته می شود که از بالاترین سطح بینی که پیشانی نزدیک است تا نوک بینی کشیده می شود. جنس پل بینی استخوانی است.
ویژگی های بینی استخوانی
بینی استخوانی را می توان بهترین نوع بینی برای انجام جراحی زیبایی رینوپلاستی دانست. چرا که ویژگی های مختلفی برای این بینی وجود دارند که باعث تسهیل روند جراحی و همچنین گرفتن نتیجه عالی از جراحی می گردند.

البته این جمله بدین معنا نیست که افراد با بینی گوشتی نمی توانند نتیجه خوبی از جراحی زیبایی بینی بگیرند. چرا که اگر جراح خوبی برای انجام این نوع عمل انتخاب شود، با انجام اقدامات مناسب برای تقویت غضروف و استخوان بینی می تواند روند جراحی بینی گوشتی را به بهترین شکل ممکن پیش برده و بهترین نتیجه ممکن را برای شما رقم بزند. در این بخش از مقاله در رابطه با ویژگی های بینی استخوانی نکات مهمی می خوانید. موثرترین خصوصیات بینی های غضروفی یا استخوانی عبارتند از:
اسکلت قوی
اسکلت بینی شامل غضروف ها و استخوان هاست. ساختار، جنس و فرم این اسکلت می تواند تاثیر بسیار زیادی بر روی نتیجه جراحی زیبایی بینی بگذارد. خوشبختانه بینی های استخوانی دارای غضروف و استخوان قوی هستند و به همین دلیل در روند عمل مشکلی از این بابت پیش نخواهد آمد و همچنین نیازی به اقدامات تقویتی نخواهد بود.
پوست نازک
بسیاری از متخصصان حوزه جراحی بینی، جنس پوست بینی را مهم ترین عامل موثر بر روی نتیجه جراحی بینی می دانند. در بینی های استخوانی به دلیل نازک بودن جنس این پوست، نتایج جراحی به میزان زیادی محسوس خواهند بود و این عامل هم می تواند مفید باشد و هم نه.
دلیل ما برای عنوان کردن جمله ی بالا این است که در صورتی که شما جراح با تجربه ای را برای جراحی بینی استخوانی خود انتخاب نکنید و بینی تان بعد از جراحی دچار مشکل شود، نازک بودن پوست بینی می تواند باعث هر چه بیش تر نمایان شدن این مشکلات و کاهش رضایت شما از نتیجه عمل شود. در مقابل، نازک بودن پوست بینی هم به این دلیل که کار جراح را به خوبی به نمایش می گذارد و هم این که وزن کمی دارد و بعد از جراحی احتمال افتادگی بینی به دلیل وزن و حجم زیاد پوست روی آن به حداقل می رسد، ویژگی خوبی برای بینی های استخوانی به حساب می آید.
قوز بینی
به دلیل وجود این خصوصیت، به بینی های استخوانی، بینی قوزدار یا عقابی هم گفته می شود. با انجام عمل بینی این مشکل قابل برطرف شدن است. این نکته ای است که خیلی از شما با آن آشنایی دارید؛ در اغلب موارد، بینی های گوشتی با قوز روی تیغه همراه هستند و یکی از مهم ترین دلایل برای مراجعه به جراح پلاستیک، رفع قوز بینی است. صحبت های دکتر عطایی در رابطه با قوز بینی های استخوانی را بشنوید:
بهترین مدل عمل بینی استخوانی
بینی های استخوانی را می توان به هر شکل دلخواه و مناسبی جراحی کرد. بهترین انواع بینی برای مدل فانتزی و نیمه فانتزی را بینی استخوانی می دانند. چرا که به دلیل قوی بودن استخوان و غضروف بینی، دست جراح برای ایجاد تغییرات گسترده و مناسب باز است و می تواند به بهترین روش ممکن این جراحی را به انجام برساند. خصیصه اصلی بینی های فانتزی را نوک سربالا و تیغه ظریف می دانند. بینی های استخوانی به دلیل ذکر شده، بهترین نوع برای تغییر شکل به این مدل هستند.
میزان موفقیت عمل بینی استخوانی
حقیقت این است که به دلیل وجود همه ویژگی هایی که برای بینی های استخوانی ذکر کردیم، میزان موفقیت این نوع عمل بینی بسیار بالاست. در نتیجه می توان گفت که میزان رضایت فرد از نتیجه جراحی بینی هم به همین اندازه بالا خواهد بود.
مزایای جراحی بینی استخوانی
عمل بینی استخوانی دارای مزایای بسیاری است که برخی از مهم ترین آن ها عبارت است از:
- نواقص بینی مانند قوز روی بینی رفع می شود.
- زیبایی بیشتر به چهره شخص می بخشد.
- اعتماد به نفس شخص افزایش می یابد.
- کیفیت تنفس فرد بهتر می شود.
- میزان موفقیت نتیجه جراحی در بینی های استخوانی بیشتر است.

عوارض جراحی بینی استخوانی
این جراحی مانند سایر عمل های زیبایی دارای عوارضی است که اگر توسط بهترین جراح پلاستیک انجام شود میزان عوارض آن به حداقل می رسد. برخی از رایج ترین این عوارض عبارت است از:
- کبودی
- تورم و التهاب
- عفونت
- دریافت نتیجه غیر دلخواه
- نیاز به انجام جراحی مجدد
- درد
- خونریزی
مراقبت های قبل از جراحی بینی استخوانی
افرادی که دارای بینی های استخوانی می باشند و قصد انجام جراحی بینی دارند باید نکات زیر را بدانند و به آن ها عمل کنند.
- به مدت 2 هفته قبل از عمل استعمال دخانیات ممنوع می باشد.
- از مصرف نوشیدنی های الکلی به مدت 2 هفته قبل از عمل خودداری شود.
- اگر بیمار به مصرف برخی داروها مانند داروی بیهوشی حساسیت دارد باید جراح خود را در جریان بگذارد.
- اگر بیمار از برخی داروهای خاص که موجب رقیق شدن خون می شوند مانند آسپرین باید با توجه به نظر پزشک به مدت 2 هفته قبل عمل مصرف آن را قطع کند.
- اگر بیمار دارای بیماری زمینه ای است باید حتما پزشک خود را مطلع سازد.
- بیمار در روز جراحی حتما از لباس گشاد و در صورت امکان دکمه دار استفاده کند.
مراقبت های بعد از جراحی بینی استخوانی
افرادی که جراحی بینی استخوانی انجام داده اند دانستن و رعایت نکات زیر برای آن ها ضروری است.
- عدم مصرف نوشیدنی های الکلی به مدت 2 هفته پس از عمل. زیرا ممکن است دوره نقاهت بیمار پس از عمل را دار اختلال کند.
- عدم استعمال دخانیات به مدت 2 هفته پس از جراحی بینی.
- استفاده از کمپرس یخ می تواند میزان تورم و کبودی را کاهش دهد.
- مصرف قرص های رقیق کننده خون با توجه با نظر پزشک بهتر است قطع شود.
- در صورت وجود هر مشکل غیر عادی توصیه می شود جراح خود را در جریان بگذارید.
هزینه عمل بینی استخوانی
هزینه انجام جراحی بینی استخوانی به عوامل مختلفی بستگی دارد که مهم ترین آن ها عبارت است:
- مهارت و تجربه پزشک
- هزینه کلینیک یا بیمارستان
- هزینه آزمایش هایی که بیمار ممکن است قبل از عمل مجبور به انجام آن شود.
- میزان پیچیدگی عمل
- همچنین نوع بینی می تواند تاثیر مستقیمی بر روی هزینه عمل بینی داشته باشد.
دکتر علی اکبر عطایی در رابطه با هزینه جراحی بینی می گویند که هزینه عمل بینی با بیمه محاسبه نمی شود و برای هر فرد متفاوت است؛ چرا که ویژگی های بینی های افراد با یک دیگر فرق دارند و تنها با دیدن عکس بینی و در ایده آل ترین حالت، با معاینه حضوری می توان نوع دقیق بینی و هزینه مربوط به عمل آن را مشخص کرد.
کاندیدای مناسب برای انجام جراحی بینی استخوانی
افرادی که دارای شرایط زیر می باشند می توانند گزینه مناسبی برای انجام این عمل زیبایی به حساب آیند.

- افرادی که بر روی اسکلت بینی خود دارای برآمدگی هستند.
- افرادی که دارای بینی های بلندی می باشند.
- افرادی که از لحاظ جسمانی در سلامت کامل به سر می برند.
- افرادی که از نتیجه جراحی انتظار واقع بینانه دارند.
- افرادی که از مراقبت های قبل و بعد از جراحی بینی استخوانی آگاهی کامل دارند و به آن عمل می کنند.
- افرادی که دارای بیماری های زمینه ای نمی باشند.
چگونه بهترین جراح بینی استخوانی در تهران را پیدا کنم؟
مهم ترین ویژگی های بهترین جراح بینی را در ادامه برایتان لیست کرده ایم. در صورتی که جراح بینی انتخابی شما دارای این ویژگی ها می باشد، انتخاب شما درست بوده و در غیر این صورت باید در رابطه با این موضوع صرف نظر و تغییر عقیده داشته باشید.
مهم ترین ویژگی های جراح بینی خوب عبارتند از:
- داشتن مهارت کافی در زمینه جراحی بینی
- داشتن دید زیبایی شناسانه برای تشخیص مناسب ترین راه
- در اولویت قرار دادن رضایت بیمار نسبت به موارد دیگر مانند منافع شخصی
- بهره مندی از تجربه مورد نیاز برای انجام عمل بینی استخوانی به بهترین شکل ممکن
- داشتن آگاهی و دانش لازم در زمینه شناخت انواع مختلف بینی و بهترین نوع و روش عمل
0 دیدگاه